Cikkek

A keresztyénség és a világ (4.)

...a Bibliában nem találunk utasítást arra, hogy a keresztyéneknek legyen gondjuk a szép magyar beszédre. Azt viszont láthatjuk, hogy a Teremtőnek, aki megbízott minket a bizonyságtétel szolgálatával, gondja van a tartalom és forma egységére...

Futás – a győzelemért!

Életünk során rengeteget futunk. Van, aki kedvtelésből, van, aki muszájból. Van, aki versenyszerűen, van, aki hobbyból.

Miért jó apukának lenni?

Nagy ajándékkal lepett meg a családom a negyvenedik születésnapomra. Egyik kedves barátunk segítségével, akinek van DVD-kamerája, készítettek egy húsz perces videót „a papának”.

A beszélgetés öröme

„Sok beszédnek sok az alja” – mondja a közmondás. Talán erre gondolt Áprily Lajos is, amikor Kérés az öregséghez c. versét írta. „Csak gyökeres szót adj!” – kéri, hiszen „csak bukdácsoló patakok csevegnek, folyók a torkolatnál csendesednek”. A beszélgetés öröme nem a bőbeszédűségben rejlik.

Házasság: Öröm, vagy üröm? Egység, vagy kétség?

Debreceni csendesnap 2008.

Ezzel a címmel szervezett házaspári napot a Bibliai Házassággondozó Szolgálat 2008. április 12-én Debrecenben. A programnak a Híd Alapítvány nagyterme adott (majdnem szűkös) otthont, a szervező és megvalósító munkatársi kör szinte kizárólag a Debrecen Nagyerdői Gyülekezetből került ki.

Megtévesztő táblák - Gondolatok a Házasság Hetéhez

Egy háborús filmen láttam azt a jelenetet, hogy egy ellenséges ügynök elfordította az útjelző táblákat egy fontos kereszteződésnél. Emiatt a hadsereg autói és tankjai nem a kitűzött cél felé haladtak, hanem csapdába rohantak. Azt hiszem, valami ehhez hasonló történik ma velünk...