Ismerje meg munkatársainkat!


Ambrusz Gábor és Zsuzsi

Ambrusz Gábor és Zsuzsi

Mindketten már fiatalon megismertük Isten szeretetét, és az életünkre nézve kerestük az Ő vezetését. Így házasodtunk össze 1990-ben az Keresztyén Testvérgyülekezetben. Azóta Budafokra költöztünk, és itt találtunk lelki otthonra a Budafoki Baptista Gyülekezetben. Presbiterként (Gábor) és gyermekmunkásként (Zsuzsi) segítjük a lelki családunk életét. Fiatal házasként, 1994-ben csatlakoztunk a BHSZ munkatársi közösségéhez, és az itt eltöltött évek nagyban segítették a saját házasságunk gondozását is. Négy gyermeket kaptunk az Úrtól, akikben sok örömünk van, a humor és az Úr Jézus kegyelmének öröme áthatja a családunkat. „…a hármas kötél nem hamar szakad el.” Préd. 4,12

Gödör István és Zita

Gödör István és Zita

2008-ban kértük az Urat, hogy legyen segítségünkre a házassági fogadalmunk teljesítésében Budapesten a Torockó téren, ami mindkettőnk lelki otthona is egyben. Most Agárdon élünk 5 gyermekünkkel. Egy házaskörben szolgálunk a helyi református gyülekezetben. Jelenlegi életszakaszunk meghatározó Igéje: „…vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek” Ézs 43.20

Kátoli Gábor és Veronika

Kátoli Gábor és Veronika

„Áldott az Úr, aki kegyelemmel bánt velem az ostromlott városban.” /Zsoltárok 31:21/

Baranya megyei és határon túli szolgálóként vagyunk jelen a BHSZ közösségében. Öt gyermekünk van, 2001 óta vagyunk házasok. Hisszük, hogy egyik legfontosabb a kapcsolatainkban: a JELENLÉT.

Komjáthy Károly és Éva

Komjáthy Károly és Éva

1981-ben házasodtunk össze, két fiunk született. Eleinte sokáig nem akartuk beengedni Istent életünk színtereire, így a házasságunkba sem. Pedig Ő elhalmozott minket szeretete jeleivel. Aztán másfél évtized múltán a változás mindkettőnk életében bekövetkezett, befogadtuk Jézus Krisztust.
Immár két évtizede veszünk részt a BHSZ munkájában. Hálát adunk Istennek, hogy lehetőséget ad megtapasztalni segítő kezét, gyógyító jelenlétét.
„Bizony tőle, általa és érte van minden: övé a dicsőség mindörökké.”(Róm 11,36)

Kovács Károly és Kata

Kovács Károly és Kata

1985-ben elbizonytalanodva, de házasságot kötöttünk. Egy fiúval és egy lánnyal áldott meg Isten bennünket, azóta mindketten házasok. Saját erőnkből 7 évig jutottunk, amikor krízisbe kerülve mindketten megtaláltuk Isten szeretetét. Vele együtt házasságunk is megújult. Isten házasságot feltámasztó hatalmáról lassan 25 éve teszünk bizonyságot a BHSZ kereteiben.

Lengyel István és Ágnes

Lengyel István és Ágnes

44 éve vagyunk házasok (2018.) és 25 éve szolgálunk a Bibliai Házassággondozó Szolgálatban. Két gyermekünk és két unokánk született.
"Így szól az én Uram az Úr:
Az elveszettet megkeresem,
az eltévedtet visszaterelem,
a sérültet bekötözöm,
a gyengét erősítem,
a kövérre és erősre vigyázok,
úgy legeltetem őket ahogy kell"
(Ezékiel 34,16)

Mózes Áron és Zsuzsi

Mózes Áron és Zsuzsi

1984-ben kértük Isten áldását közös életünkre. A Debrecen-Nagyerdei Református Gyülekezet tagjai vagyunk, ahol házas csoportot vezetünk, házas programokat szervezünk sok éve már. 4 fiunk és 7 unokánk van. A jelenleg a BHSZ-ben szolgáló munkatársi körhöz 1992-ben csatlakoztunk. Elhívást kaptunk arra, hogy amit Isten megismertetett velünk a házasságra vonatkozó tervéből, azt másokkal is megosszuk.

Nagy Zsolt és Eszter

Nagy Zsolt és Eszter

Isten kegyelme mindkettőnket fiatalon megtalált, így már hitben járva kerestünk társat magunknak. 2001-ben házasodtunk össze, jelenleg Fóton élünk, és négy gyermekünket neveljük. A BHSZ csapatának 2012 óta vagyunk tagjai.

Nemeskéri Pál és Éva

Nemeskéri Pál és Éva

27 éve vagyunk házasok. Isten nélkül élve nagy mélységbe jutottunk. A vállalkozás, a hajsza a pénz és a sikerek után, a rivalizálás felőrölte házasságunkat. Ekkor szólított meg Isten, és érthettük meg az Ő akaratát, életünkre és házasságunkra nézve. Négy gyermekünk van, Budakeszin lakunk, a Pasaréti Református Gyülekezet tagjai vagyunk. A Szolgálatba 15 éve illeszkedtünk be. Szeretnénk más házaspároknak is megmutatni az egyetlen utat.

Selmeczi László és Ottilia

Selmeczi László és Ottilia

1993-ban házasodtunk össze, Isten három csodálatos gyermekkel ajándékozott meg minket. Teológiai és lelkigondozói tanulmányainkat idehaza és külföldön végeztük. Életünk és hivatásunk a missziómunkához kötődik. Az elmúlt évtizedekben több Magyarországon működő missziónak munkáját segíthettük hosszabb-rövidebb ideig. A BHSZ-nek 2000 óta vagyunk tagjai. Jelenleg Mosonszentmiklóson élünk, a győri Hajnalcsillag Baptista Gyülekezet tagjai vagyunk, ahol házaskört vezetünk, és a győri Örömhír Általános Iskola munkáját segítjük.

Jaczkovits Viktor és Márti

Jaczkovits Viktor és Márti

Pálhegyi Ferencné Lívia

Pálhegyi Ferencné Lívia

Anyukám sajnos egyedül kellett, hogy fölneveljen, de bölcs tanácsa szerint 16 éves koromra halasztottuk a konfirmációmat.
Ezután Pasaréten az ifibe kerültem, ahol egy csendesnapon meghallottam Jézus hívását és 17 évesen megtértem.
Az ifiben ismertük meg egymást a későbbi férjemmel, akivel 1961-ben házasságot kötöttünk.
Öt gyerekünk felnevelése idején tapasztaltuk, hogy az elkerülhetetlen házassági konfliktusok minket is próbára tettek, de Jézusba kapaszkodva Ő átvitt a nehézségeken - sok lelki testvér segítségével.
Az Úr ezután bízta férjemre a házasságok gondozását Isten bibliai útmutatásai alapján, amit 25 éven át végezhettünk 2016-ig.

Weber István és Weberné Zsikai Marika

Weber István és Weberné Zsikai Marika

Mindketten átéltük: nem jó egyedül lenni. Egész fiatalkorunkban vágytunk házasságban élni. Nagyon igyekeztünk megtalálni az „igazit”, aki hűségesen kitart mellettünk. Hiányzott valaki, akivel megoszthatjuk a hétköznapok kis és nagy dolgait. Valaki, aki mellett őszinték és sebezhetőek lehetünk. Amikor egymástól függetlenül elhittük, hogy Jézus Krisztus meghalt a bűneinkért és egy megújult élettel tud megajándékozni minket, a párválasztás kérdését is rábíztuk. Ezután Isten úgy intézte az életünket, hogy útjaink hirtelen keresztezték egymást, szerelmesek lettünk és házasságot kötöttünk. Jézussal jártunk és szolgáltunk már két évtizede, amikor megfáradt a házasságunk. Meghívást kaptunk a Bibliai Házassággondozó Szolgálat egy hétvégéjére, ahol megújulhatott a kapcsolatunk és megtelt hálával a szívünk Isten iránt. Örömmel álltunk be a csapatba, hogy sok házaspárnak elmondhassuk: „Istennek semmi sem lehetetlen.” (Lk 1,37)