Bemutatkozunk


A Bibliai Házassággondozó Szolgálat felekezetektől független belmissziós házassággondozó szervezet.

Arra törekszik,

  • hogy a házasságra készülő fiatalokat felkészítse a testi és lelki egységet építő harmonikus kapcsolatra a Biblia útmutatása alapján
  • hogy a házasságban élőkkel megismertesse a társkapcsolat építésének bibliai alapelveit egységük mélyítése és a mély válságok megelőzése érdekében
  • hogy a házastársi kapcsolatukban bajba jutott pároknak megmutassa a Szentírásban megfogalmazott kivezető utat.

Tevékenységeink


HÁZASSÁGGONDOZÓ HETEK

Nagyvárosoktól távol, természeti környezetben táborokat szervezünk házaspárok számára. Előadások, kiscsoportos foglalkozások és személyes lelkigondozói beszélgetések kapcsán segítjük a párokat egymás jobb megértésére, konfliktusaik megelőzésére és kezelésére. Gyülekezetek és intézmények által szervezett házassággondozó táborokban is szolgálnak munkatársaink.

CSALÁDOS HETEK

A felnőttek alkalmaival párhuzamosan a gyerekekkel is foglalkozunk. Ezekben a táborokban több a szabadidő, a játék és a kirándulás.

HÁZASSÁGGONDOZÓ HÉTVÉGÉK

A házassággondozó hetekhez hasonló tematikával, de az idő rövidsége miatt intenzívebb tartalommal péntek estétől vasárnap délig tartó programokat is szervezünk.  Gyülekezeti felkérésre is tartunk ilyen hétvégéket.

HÁZASPÁRI CSENDESNAPOK

Előadásokat, fórum-beszélgetéseket és csoportfoglalkozásokat tartunk házassági és családi témákban. A csendesnapok szervezését olykor gyülekezetek kezdeményezik.

HÁZASPÁRICSOPORTVEZETŐ-KÉPZÉS

Két hosszú hétvégéből és nyári gyakorlatból álló képzést tartunk, melynek során a résztvevők megismerkedhetnek a házasságra vonatkozó alapvető bibliai tanítással, és gyakorlati segítséget kapnak csoportbeszélgetések vezetéséhez. A képzésen részt vevő házaspárok az otthoni lelkészük támogatásával bekapcsolódhatnak a gyülekezetükben zajló házassággondozó munkába.

BIBLIA ÉS CSALÁD MAGAZIN

Negyedévenként megjelenő családi folyóirat. Családi élettel, házassággal, gyermekneveléssel kapcsolatos cikkeket, élménybeszámolókat és gyakorlati javaslatokat tartalmaz. A táborokra és csendesnapokra vonatkozó információkat is folyóiratunk közli.

HÁZASSÁG HETE

Részt veszünk a minden év februárjában megrendezésre kerülő Házasság hete programsorozat szervezésében és a központi rendezvények lebonyolításában.

Szervezetünk


Szolgálatunk közhasznú szervezet, melynek tagjai az ország különböző területein élő házaspárok. Tagjaink a Szolgálatban vállalt feladataik mellett az otthoni gyülekezeteikben is házassággondozó tevékenységet fejtenek ki.